Saentoernooi 2015

Hoofdsponsors

Saentoernooi 2015


Alweer het negende toernooi, met ook dit jaar weer wat debutanten. De populariteit van toernooi groeit jaarlijks en dat merkt de organisatie ook nu weer.  Een prachtig deelnemersveld met in poule 1 organisator Rodi Media, Securitas, Keijzer Papier en nieuwkomer Trepo Sports.


Poule 2 kende maar liefst twee debutanten: PDZ Uitzendbureau en Bouwbedrijf Selie, aangevuld met organisator ZITO|TEER en oude bekende en voormalig titelhouder Hornbach Zaandam.


Poule 3 stond al snel bekend als de poule des doods met oud kampioen Succes Volendam, huidig kampioen en titelverdediger Samlex Europe en het altijd sterk voor de dag komende Klaver Giant. Aangevuld met het team van oud-AZ profs Goud van de Hout konden we di toch wel de sterkste poule noemen.


Als laatste poule 4 met organisator Regio College, Cormet Catering, Keizer Marine Engineering en debutant Rabobank Zaanstreek.Het toernooi


De poulewedstrijden begonnen stipt om 18:30 uur en maakten als snel duidelijk dat het niveau wederom hoog te noemen was. Veel goals en vooral uitstekend voetbal van alle teams. Het perfect fluitende arbitrale trio had geen moeite  de wedstrijden in goede banen te leiden.


Maar helaas moesten er ook dit jaar in elke poule weer twee bedrijven afvallen......

In poule 1 gingen debutant Trepo Sports en Rodi Media door naar de kwartfinales. Hornbach en PDZ uitzendbureau wisten in poule 2 door te dringen en in poule 3 wisten Samlex en Goud van de Hout beslag te leggen op de bovenste twee plaatsen. Tenslotte waren het Regio College en Keizer Marine Engineering in poule 4 de sterkste en maakten het achttal voor de kwartfinales vol.

In de kwartfinales werd het kaf verder van het koren gescheiden door klinkende overwinningen van Goud van de Hout en Trepo Sports, terwijl Samlex en Regio College aan de andere kant van het schema beide penaltys nodig hadden om de halve finale te bereiken.


Inmiddels waren huiszanger Benjamin en gast scheidsrechter Dick Jol gearriveerd en werden de eerste liedjes luidkeels meegezongen en ging de tap open.

De halve finales waren ouderwets spannend, Samlex wist als titelhouder het dit jaar zeer sterke Regio College uit te schakelen. Oud AZ, dat gekomen was met o.a. Silvan Inia, Robert van Dam, Marco Ruitenbeek,  Ferry Stroes en Hans Reijnders in de gelederen werden verslagen door een effectief counterend Trepo Sports waarmee deze debutant dus de finale haalde van het Saentoernooi.

De finale werd afgewikkeld in 2x 10 minuten. Na de officiële opkomst met scheidsrechter Dick Jol en de nodige fotomomenten kon de finale van start gaan!


Trepo Sports, zo sterk spelend in de voorgaande wedstrijden werd al snel overlopen door het zeer goed spelende Samlex en binnen 5 minuten stond er een tussenstand van  4-0 op het bord. Na 10 minuten werd er gewisseld en stond er een stand van 5-0 op het bord.

Na de prijsuitreiking en de loterij met wederom geweldige prijzen en Dick Jol als stand-up comedian en prijsuitreiker werd er nog tot in de late uurtjes gefeest ter afsluiting van het 9e Saentoernooi.


De editie van 2016 is inmiddels alweer in de planning en belooft een zeer speciale te worden. We vieren namelijk ons tweede lustrum en deze tiende jubileum editie belooft een groots spektakel te worden.


Blijf ons volgen via de website en Facebook en blijf op de hoogte!

Na de wissel ging Samlex op jacht naar meer goals, en kon het zich zelfs permitteren om de keeper mee naar voren te sturen.  De stand liep snel op naar 9-0 en Samlex probeerde het tiental vol te maken. Maar de overmoed zorgde voor gaten achterin en Trepo Sports wist goed door te komen waarna een overtreding nodig was om een goal te voorkomen. Tevergeefs, want de door de uitstekend leidende Dick Jol toegekende penalty voor Trepo Sports werd benut en de eer was gered. De penalty betekende gelijk de eindstand en het team van Samlex wist als eerste in de geschiedenis de titel te prolongeren.

Copyright © All Rights Reserved