Saentoernooi 2016
Logo ZITOTEER (2)
Regio College logo breed
Samlex logo

Na dze kwartfinales gingen de laatste vier aan de bak: hal 1 Klaver Giant tegen FC de Rebellen, en in hal 2 ZITO|TEER tegen Cormet Catering.


Beide kwartfinales waren redelijk eenzijdig: De Rebellen waren veel te sterk voor Klaver en liepen heel makkelijk  met 1-4 naar de halve finale.


ZITO|TEER verraste door voor tweede keer in de historie de halve finale te halen door een 5-0 overwinning op de schoolcateraars.

De finale was ongekend boeiend. Een spetterende voorstelling van hoog niveau zaalvoetbal zorgde dat het publiek op de banken ging. Maar niet voordat Marcel Meeuwis van de Rebellen bij de opkomst van de spelers nog zorgde voor de nodige hilariteit door de deur achter Luinge dicht te gooien, waardoor deze in zijn eentje "op kwam lopen". In de finale waren veel kansen over en weer, het niveau van Samlex en misschien de uiteindelijke conditionele voorsprong van de mannen van Marcel van Veen

Na de finale maakten spelers, organisatie én toeschouwers zich op voor het tweede deel van de avond. De loterij, die vanaf dit jaar in tombola-vorm plaatvind, met mooie prijzen als VIP arrangementen, waardebonnen en gsigneerde boeken van Glenn Helder en John de Wolf, was weer een groot succes. Benjamin zong dat het een lieve lust was en om 22:45 uur was het zover en maakte volkszanger Dries Roelvink zijn entree.

Tegelijkertijd speelden Samlex Europe en Keijzer Papier hun kwartfinale in hal 2. Een hal die dit jaar drukker dan anders was met toeschouwers omdat dit ook de "thuishal" was van de Rebellen. Samlex was toch echt een maatje te groot voor de papierfabrikant uit Wormerveer en Keijzer Papier ging er helaas roemloos met 6-0 vanaf.

Samlex bereikte hiermee voor het derde opeenvolgende jaar de halve finale.

Terwijl huiszanger Benjamin de vele toeschouwers vermaakte met zijn zang, maakten ZITO|TEER, FC de Rebellen,  Regio College en Samlex Europe zich op voor de halve finale's. Vanaf dit moment werden alle wedstrijden gespeeld in hal 1, bij vele spelers toch de favoriete hal met zijn historie en prachtige houten vloer. Inmiddels was Roelof Luinge, de topscheidsrechter die gestrikt was voor het fluiten van de finale, reeds gearriveerd. Ook wethouder van Sport Kees van Waaijen van Wormerland was aanwezig.

De halve finale tussen Regio College en Samlex was een zeer spannende. De mannen van het regionaal opleidingscentrum lieten zien waarom zij de halve finale waardig waren met vloeiend spel en mooie combinaties.


Het mocht echter niet baten, de individuele klasse van het afscheid nemende Samlex gaf de doorslag en Samlex wist zich met de 1-3 overwinning verzekerd van de derde opeenvolgende finale van het Saentoernooi.


De andere halve finale betrof de clash tussen het verrassend goed presterende ZITO|TEER en de gasten van FC de Rebellen. Na een achterstand voor de Rebellen lieten de ex-profs zien dat ze gewend waren onder druk te presteren en zeker ook de fysieke aanval niet schuwde.


ZITO|TEER vocht voor het waard was, maar de klasse van spelers als Ricky van de Bergh en Edwin Grünholz wist een 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. De Rebellen naar de finale!

Dries zong uiteraard zijn hits en een aantal covers en wist op zijn eigen wijze de sfeer er zo mogelijk nog beter in brengen.


Na het optreden van Dries wist Benjamin tot in de late uurtjes, of moeten we zeggen tot in de vroege uurtjes van de zaterdag, de beentjes nog onverminderd van de vloer te krijgen.


Tegen half drieën begon de sporthal leeg te lopen en kon organisatie, spelers en toeschouwers terugkijken op een f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h toernooi!!!

Gelukkig liep alles exact op schema en konden de verschillende kwartfinales exact op tijd starten. 

In hal 1 begonnen Rodi Media, de mediapartner van het Saentoernooi, en Regio College aan hun match. Ondanks het feit dat Rodi de poulefase redelijk had doorlopen, was de partij tegen Regio College redelijk eenzijdig.


Het missen van kansen brak Rodi op en Regio College liep uiteindelijk redelijk makkelijk met  1-4 naar de halve finale.

Saentoernooi 2016


De 10e en dus jubileumeditie kende naast 16 deelnemers ook vele teleurgestelde bedrijven. Helaas is 16 op dit moment onze limiet, maar de bedrijven die aanwezig waren, waren getuige van een memorabel toernooi. Zeer sportief, maar vooral gezellig!


De loting was al uitgevoerd door Robert Molenaar, trainer van FC Volendam. In het deelnemersveld een aantal debutanten. Zo gaven dit jaar o.a. de Gemeente Zaanstad, FC de Rebellen acte de presence.


Binnen de verschillende poules werden de wedstrijden sportief en vlot afgewerkt. Helaas gaan de bovenste twee slechts door, dus  om even over achten hadden we jammer genoeg al 8 afvallers.

Copyright © All Rights Reserved