Saentoernooi 2018
Logo ZITOTEER (2)
Regio College logo breed
Samlex logo

Poule C werd van te voren bestempeld als de "poule des doods" en dit bleek achter af ook. Hoesjesweb, finalist van 2017, moest met 0 punten naar huis ondanks de aanwezigheid van veel WSV mannen en Loders Croklaan pakte de nodige punten.


Hornbach was dit jaar echter met een ongekend sterk team naar het toernooi gekomen en debutant en nieuwe sponsor BDU Media had, met een hoog Fortuna 1 gehalte, een behoorlijke vinger in de pap waar het de puntenverdeling in deze poule betrof.


Het zal dan ook niemand verbaasd hebben dat Hornbach en BDU door gingen naar de kwartfinale in deze sterk bezette poule.


 

Wesly gaf een dijk van een optreden en liet zien, maar vooral horen, waarom hij één van de meest geboekte horeca artiesten is. Uiteraard oudere hits als "De Lucht Was Blauw" passeerden de revue, maar ook zijn allernieuwste hit "Trots Op Jou" kwam voorbij en werd, onder druk van het publiek bij afsluting zelfs nog een keer ten gehore gebracht.


Na Wesly werd het tijd voor wederom een staaltje onvervalste gezelligheid en nam Benjamin de microfoon over. Inmiddels was Tino Martin gearriveerd en om 00:15 uur was het zover:  met een kneiter van een opkomst wandelde Tino al zingend vanuit de kleedkamer, door het publiek naar het podium.


Wat volgde was een waar miniconcert van maar liefst 40 minuten, Tino kreeg er geen genoeg van! Mede dankzij het in grote getalen opgekomen publiek natuurlijk, waarvan er zeker een aantal speciaal voor deze ras-artiest gekomen waren. Alle hits kwamen voorbij en tegen 01:00 uur werd er afgesloten met een foto-sessie in de hal voor de vele fans. Ook daarna bleef het nog lang gezellig, pas tegen 03:00 uur vertrokken de laatste gasten. Al met al denken we dat we een zeer, zeer geslaagd toernooi achter de rug hebben, waar we de lat erg hoog hebben gelegd voor komende edities. Zowel qua spel-niveau als entertainment. Maar u kent ons inmiddels: we aan ons best weer doen!!!

Poule B kende ook een debutant met WSP Zaanstreek Waterland en een ouwe getrouwe deelnemer in de vorm van oud-winnaar Remo Zaandam, waarvan we erg blij waren dat zij er weer bij waren. De andere twee bedrijven in deze poule waren organisator Regio College en ook al trouwe deelnemer Klaver Giant.


De ploegen in deze poule waren zeer aan elkaar gewaagd. Zo aan elkaar gewaagd zelfs  dat één wedstrijd voor het einde van de poulefase alle ploegen op een gelijke stand stonden, hetzelfde doelsaldo en onderling resultaat! De laatste wedstrijd zorgde er voor dat zowel Regio als Klaver Giant overbleven als gezamelijke nummer 1 en de sportiviteitspunten voor de fairplay cup de doorslag moesten geven. Op basis van deze punten schoof Klaver Giant naar plaats 1 en Regio naar plaats 2.


Remo en WSP echter gaven duidelijk een visitekaartje af en we hopen dat ze er volgend jaar weer bij zijn!

In poule D tenslotte maakten Succes Volendam, trouwe sponsor en tweevoudig winnaar,  debutanten The Mail Company  en G&J Totaalbouw, en de Zaanse grootgrutter Albert Heijn de dienst uit. Ook een sterke poule met veel "jonge honden" maar waar er uiteindelijk ook weer één de sterkste bleek.


De mannen van G&J Totaalbouw beleefden een verdienstelijk debuut maar waren niet opgewassen tegen het hoge niveau waardoor ze toch met 0 punten alvast aan de bar mochten aanschuiven.


Een verlies in de laatste poulewedstrijd tegen Succes Volendam werd Albert Heijn fataal waardoor de Volendamse schoonmakers samen met  nieuwkomer The Mail Company doorschoven naar de kwartfinale.

De kwartfinales waren ongekend spannend, en ook hier bleek weer hoezeer de bedrijven aan elkaar gewaagd waren, want in zelfs 2 van de 4 kwartfinales moesten strafschoppen de doorslag geven. Bij Horizon College tegen BDU was  laatstegenoemde de sterkste en won met 0-2 van de onderwijsmannen.


The Mail Company moest zich na de laatst genomen strafschop dan toch gewonnen geven tegen  het sterk spelende Klaver Giant nadat de wedstrijd in 1-1 geëindigd was.


Ook bij Hornbach tegen het Regio College moesten de keepers proberen de halve finale binnen bereik te brengen want hier eindigde de wedstrijd in de reguliere speeltijd ook gelijk met 1-1. Het zeer sterke spel van de Volendammers van Succes zorgden er voor dat een dapper strijdend Sportbedrijf Zaanstad een nederlaag moest slikken met maar liefst 4-0. De halve finales waren bekend en de spanning steeg.

Na de kwartfinales werden de wedstrijden in hal 2 afgesloten en gingen we door in hal 1. Rond 20:50 uur werd er afgetrapt tussen BDU en Klaver Giant en wat een pot werd dat. Met name Nick Snelders wist keer op keer door de verdediging te breken en zorgde voor zweet op de voorhoofden.  Met maar liefst 4 doelpunten wist de uitgeverij Klaver Giant opzi te zetten.


Inmiddels was Roelof Luinge, vriend van het toernooi en scheidsrechter van dienst  voor de finale, gearriveerd en was getuige van de reprise van de halve finale van vorig jaar: Hornbach tegen Succes Volendam.


Beide zeer sterk spelende teams maakten het elkaar bijzonder moeilijk, maar toch wist Succes door slim spel Hornbach te verslaan. Met een 1-2 nederlaag zochten de mannen van de Zaanse doe-het-zelf zaak troost aan de bar.

De finale was bekend! BDU en Succes Volendam gingen samen in een finale van 2x 10 minuten uitmaken wie er met de wisselbokaal vandoor zou gaan. Na de traditionele opkomst met muziek en het "uitlijnen" van de teams op de middenstip, werden er handjes gegeven en liep de spanning op. Inmiddels was de zaal aardig volgestroomd, vele wilden deze finale toch niet missen.


En hij was spannend! BDU drong zwaar aan en was aanvallend in het begin zeker de scherpste ploeg, maar een snugger spelend Succes wist de aanvallen te keren. Toch kwam BDU op een verdiende 1-0 voorsprong. Succes echter liet zich niet afbluffen, en counterde al snel naar de gelijkmaker.


Drie minuten voor tijd wist de Volendammers zelfs nogmaals te scoren en een waar offensief van BDU volgde. De Volendamse keeper echter wist de ploeg overeind te houden en bij het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Roelof Luinge stond de eindstand van 1-2 op het bord: Succes Volendam prolongeerde de titel!

Benjamin had inmiddels de boel al aardig warm gezongen nadat hij de hele avond al gepresenteerd had, onze sponsoren in het zonnetje had gezet en alle teams bij de les had gehouden door iedere keer de juiste aanvangstijden te melden.


Iedereen was in afwachting van de komst van volkszanger Wesly Brinkhorst en later op de avond niemand minder dan Tino Martin, maar eerst was er natuurlijk de prijsuitreiking. De organisatie was zeer dankbaar en trots dat Michael Mols, ex-prof van o.a. Utrecht, ADO Den Haag en Glasgow Rangers, bereid was gevonden acte de presence te geven bij de prijsuitreiking. Iedereen ontvang traditiegetrouw een beker, en uiteraard ging elke aanvoerder even op de gevoelige plaat met Michael Mols, foto's die net als verleden jaar weer uiterst professioneel geschoten werden door Judith de Lange.


Ook was er weer de uitreiking van de cheque voor Only Friends aan Dennis Gebbink, welke verblijdt werd met maar liefst € 650,00 als opbrengst van het Saentoernooi.


En nadat de laatste prijzen uit de tombola werden getrokken, waaronder arrangementen bij Volendam, Telstar en AZ, een ook nog een 50" 4K TV, beschikbaar gesteld door Succes Volendam, kwam dan toch echt Wesly Bronkhorst het podium op.

In poule A mochten poulehoofd ZITO|TEER, Cormet Catering, Sportbedrijf Zaanstad en het Horizon College het uitvechten. In de poulefase waren de krachtsverschillen groot, met name ZITO|TEER, tevens organisator, en Cormet Catering, trouwe deelnemer,  konden het niet waarmaken en moesten met slechts 1 punt al vroeg afscheid nemen van het toernooi gedeelte van de avond.


Debutant Sportbedrijf Zaanstad wist met 2 overwinningen een plaatsje in de kwartfinale zeker te stellen, en het Horizon College ging zelfs ongeslagen met 9 punten richting de volgende fase.


De wedstrijden in deze poule verliepen ook zeer sportief, gezien de hoge eindranking voor de fair-play cup, die helaas toch niet voor één van deze teams was weggelegd.

Saentoernooi 2018


Het 12e Nieuwsblad de Zaankanter Saentoernooi beloofde vooraf één van de mooiste te worden. Niet alleen hadden we dit jaar een nieuwe mediapartner met BDU Media, maar ook beloofde de ingeschreven teams een zeer hoog niveau zaalvoetbal en hadden we twee topartiesten in de line-up staan. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een absolute top editie!


En we hebben denken we niet teleurgesteld. Onderstaand het verslag van een memorabele dag.

Copyright © All Rights Reserved