Saentoernooi 2019
Logo ZITOTEER (2)
Regio College logo breed
Samlex logo

Saentoernooi 2019


Het 13e Nieuwsblad de Zaankanter Saentoernooi was een prachtig toernooi, met veel debutanten. Met de nieuwe bedrijven Zaans Medisch Centrum, S.M.I.T. Interieurbouw, Gebro Sales, Markies Catering, 100% Voetbal (Sport Sportief), Lassie Nederland en Promobility was het lastig inschatten hoe het verloop zou zijn. Zou Succes de titel kunnen verdedigen en voor de derde keer het toernooi winnen? Of gaat één van de debutanten verrassend met de beker aan de haal?


Ook de artiesten line-up was er weer eentje om van te smullen met Yves Berendse, Wesley Klein, Peter Beense en Wesly Bronkhorst. Voeg daarbij de prachtige cheque die we konden overhandigen aan Dennis Gebbink van Only Friends en we mogen weer spreken van een prachtig toernooi. Hier het verslag:

Poule C lijkt ieder jaar de "poule des doods" te vertegenwoordigen. Ook dit jaar wist ditmaal Sonny Silooy het voor elkaar te krijgen Hornbach en Succes Volendam in één poule te loten en daarbij twee oud-winaars én potentiële finalisten.


Maar ook in deze poule twee debutanten met Markies Catering en 100% Voetbal, dus wederom was er geen peil te trekken op de eindstand.


Bij de eerste wedstrijd ging het al direct mis voor Succes, die dit jaar met een zeer sportief elftal waren komen opdagen waarbij het twee vrouwen opstelden die hun "mannetje" wel degelijk stonden in het geweld tegen Hornbach.


Maar zij konden niet voorkomen dat Hornbach over de titelverdediger heen walste: 0-7. 100% Voetbal deed zijn naam eer aan en pakte met 0-5 Markies Catering aan. Omdat in de tweede wedstrijd zowel Hornbach als 100% Voetbal de punten pakten, was in deze poule al snel duidelijk dat Hornbach een stevige titelkandidaat was, en dat er na S.M.I.T. weer een debutant naar de kwartfinale ging.
 

In poule A troffen we dit jaar na de loting door Sonny Silooy poulehoofd ZITO|TEER, Zaans Medisch Centrum, WSP en Technische Unie. De debutant Zaans Medisch Centrum was de "dark horse" in deze poule, Technische Unie was lastig in te schatten door een aantal jaren afwezigheid op het toernooi.


De eerste twee wedstrijden eindigden beide in een gelijk spel waarbij alle ploegen de punten dus deelden. In de overige poulewedstrijden bleek ZITO|TEER te sterk voor de Technische Unie, waarbij Zaans Medisch Centrum zijn laatste twee wedstrijden helaas verloor. In de laatste wedstrijd moest dus uitgevochten worden welke twee bedrijven door gingen naar de kwartfinales.


De laatste wedstrijd uit deze poule tussen ZITO|TEER en WSP was zeer spannend. Tot de laatste minuut hield de uitblinkende ZITO|TEER goalie Dennis Andriessen zijn doel schoon, maar moest toch buigen voor de aanhoudende aanval van WSP. Hiermee was het einde toernooi voor zowel ZITO|TEER als het Zaans Medisch Centrum en mochten WSP en de Technische Unie zich opmaken voor een vervolg van het toernooi.

Poule B kende maar liefst twee debutanten met Gebro Sales en S.M.I.T. Interieurbouw. Poulehoofd Regio College en sponsor én naamgever van het toernooi de Zaankanter maakten deze poule vol.


Zowel Regio College als Gebro Sales beleefden een valse start, beide verloren hun eerste wedstrijd tegen respectievelijk S.M.I.T. en de Zaankanter.  In de tweede set wedstrijden in deze poule werden de punten door alle bedrijven gedeeld met 2x de brilstand op het bord. Alles was dus nog mogelijk!


Helaas voor Regio College en Gebro Sales werd in de laatste poulewedstrijden het kaf van het koren gescheiden: met toch wel ruime overwinningen van 1-3 (Regio College - de Zaankanter) en 3-0 (S.M.I.T. - Gebro Sales) gaven S.M.I.T. en de Zaankanter hun visitekaartje af als potentiele finalisten!


Het toernooi was met het verlies van Regio College nu beide hoofdsponsoren kwijt in het deelnemersveld. Maar dat mocht de pret niet drukken, er stond veel moois te gebeuren in de kwartfinales.

De laatste poule werd volgemaakt door Lassie Nederland, Sportbedrijf Zaanstad, Promobility en trouwe deelnemer Horizon College. Wederom een lastige poule waar echt wel een verrassing uit zou kunnen komen. In ieder geval gaven het Sportbedrijf en Promobility een stevig visitekaartje af door hun eerste wedstrijden tegen respectievelijk Lassie Nederland en Horizon College afgetekend in winst om te zetten.


Toen in de tweede wedstrijd Lassie Nederland wel de drie punten pakte tegen Horizon, gloorde er weer licht aan de "horizon" voor de bekende rijstleverancier en lag de weg naar kwartfinale nog open door een overwinning in de laatste poulewedstrijd.. Promobility stelde de kwartfinale veilig door een 2-0 overwinning op concurrent Sportbedrijf. Het zou voor de tweede kwartfinale plek dus om de laatste wedstrijd gaan!


Toen Horizon College verrassend de eerste 3 punten pakte tegen Sportbedrijf, moest Lassie vol aan de bak tegen het al geplaatste Promobility. Maar het mocht niet baten: Promobility pakte met 0-1 samen met Hornbach in poule 3 als enige de volle 9 punten en mocht zich door deze uitslag samen met Sportbedrijf Zaanstad gaan opmaken voor de verdere route richting de finale.In de kwartfinales moest het dan gebeuren voor WSP tegen 100% Voetbal. En wat voor een kwartfinale! Beide teams gingen er vol voor en waren aan elkaar gewaagd. Nadat uiteindelijk beide teams elkaar in evenwicht hadden gehouden met een 1-1 eindstand, moesten penaltys dus de beslissing brengen. 100% Voetbal bleek hier net even wat koelbloediger en de formatie van Marco Brouwer en Enzo Pepe ging als debutant naar de halve finale!


Tegelijkertijd werd in hal 2 de tweede kwartfinale afgewerkt tussen de Zaankanter en Sportbedrijf Zaanstad. In deze match trok de Zaankanter aan het langste eind, mocht een 2-0 overwinning bijschrijven en zich gaan opmaken voor de halve finale.


De derde kwartfinale ging tussen inmiddels favoriet Hornbach en Technische Unie. Vooraf gaf het team van coach Brian Grampon zich weinig kans, maar lang ging de strijd gelijk op! Uiteindelijk wisten de mannen van Hornbach het toch wel aanwezige klasse verschil uit te drukken in een 1-0 overwinning en Technische Unie kon de gezelligheid van de kantine op gaan zoeken waar Benjamin van de Logt inmiddels al het publiek opwarmde met Hollandse hits.


De laatste kwartfinale was er weer een om in te lijsten: Promobility en S.M.I.T. vochten als leeuwen, maar konden niet voorkomen dat ook deze kwartfinale in de loterij verzandde die penaltys heten: de brilstand. Deze penaltys werden lange tijd benut, uiteindelijk wist S.M.I.T. de ban te breken en halve finale te bereiken.

Traditioneel werd na de kwartfinales afscheid genomen van hal 2 en mocht het in grote getale aanwezige publiek zich allemaal gaan verzamelen in hal 1 voor de zinderende halve finales. Met 100% Voetbal tegen de Zaankanter en Hornbach tegen S.M.I.T. hadden twee debutanten zich uitdrukkelijk gemeld voor de wisselbokaal en het beloofde een behoorlijke strijd te worden.


Hoe gewaagd de ploegen aan elkaar waren bleek ook wel uit de eindstanden na de reguliere speeltijd, want 100% Voetbal en de Zaankanter kwamen beide niet tot scoren, maar ook in de match tussen Horbach en S.M.I.T. werd dan weliswaar wel gescoord, maar door beide ploegen één keer, dus ook hier moesten de noodzakelijk penaltys genomen worden. 100% Voetbal bleek na de penalty winst in de kwartfinale de meest ervaren ploeg in strafschoppen en schakelden de Zaankanter uit.


In de tweede halve finale werd de zenuwslopende penaltyserie uiteindelijk beslist door de doe-het-zelf mannen van Hornbach en zij konden zich Yippie Jaja Yippie Yippie Yeah gaan opmaken voor de finale!

En wat voor finale zou het worden! Beide ploegen hadden het hele toernooi laten zien tegen elk soort tegenstander opgewassen te zijn, een uitstekend niveau te kunnen behalen en ook nog eens expert te zijn in penaltys. Wat zou dit gaan worden? De kantine stroomde leeg want niemand wilde deze titanenstrijd missen. Bij het helaas cancellen door de KNVB van scheidsrechter Bas Nijhuis had de organisatie met Manuel Uijttewaal toch een KNVB topper in huis gehaald, hij mocht samen met trouwe Saentoernooi scheids Pascal Derksen de finale in goede banen leiden.


De jeugdige brigade van 100% Voetbal bleek misschien toch een beetje "leeg gespeeld" en in ieder geval een maatje te klein voor Hornbach Zaandam. Omdat de mannen strijdend ten onder wilden, bleef de wedstrijd spannend en bij vlagen was er hoogstaand zaalvoetbal te zien, maar 100% Voetbal kon na 2x 10 minuten niet voorkomen dat Erwin Voorn en zijn team de handen omhoog konden houden: het 13e Saentoernooi was een prooi voor Hornbach! En met deze tweede overwinning in alle jaren dat zij meedoen zijn ze nog één overwinning verwijderd van het mogen houden van de wisselbokaal om daarmee in de voetsporen te treden van Samlex Europe.

Natuurlijk was dit niet het einde, want na de prijsuitreiking, welke op geheel eigen wijze werd gedaan door niemand anders dan Glenn Helder en de laatste verloting van de prachtige prijzen uit de tombola, waaronder een 58" TV, een iPad, een laptop en een Tommy Hilfiger horloge, mocht Dennis Gebbink de meeropbrengst van het toernooi in ontvangst nemen: een cheque van maar liefst € 1.200,00!


Dit was gelijk het startschot voor de feestavond waarmee Yves Berendse het spits afbeet met zijn hit "Vreselijk zin in jou". Yves liet duidelijk zien dat hij hard aan de weg timmert als artiest en wist het publiek al snel mee te krijgen. Ook Wesley Klein, het tweede optreden na Yves, gaf het publiek waar het om vroeg en het werd steeds gezelliger. Toen Peter Beense met zijn onvervalste Amsterdamse snik het podium betrad was de kantine van KZ al snel te klein. Peter gaf de ene na de andere hit ten beste waarna Wesly Bronkhorst de avond qua artiesten afsloot. Wesly die overigens ook nog twee kaarten voor de tombola beschikbaar had gesteld voor zijn concert in AFAS Live dit jaar.


Benjamin nam de microfoon over en wist tot in de kleine uurtjes het publiek vast te houden. We denken en hopen weer een topeditie neergezet te hebben en zien jullie graag allemaal terug in 2020!

image00003
Benjamin
Wesley Klein
Peter Beense
Wesly Bronkhorst
Yves Berendse
Hornbach winnaar

Copyright © All Rights Reserved