Saentoernooi 2014
Logo ZITOTEER (2)
Regio College logo breed
Samlex logo

Saentoernooi 2014

 

Het toernooi van 2014 beloofde een prachtig toernooi te worden. Met de deelname van oud FC Volendam en een aantal debutanten was er vooraf niets te voorspellen over het verloop. In poule 1 liep GZ OfficeXperience gemakkelijk naar de kwartfinale door twee solide overwinningen en een gelijk spel, en Securitas haalde het volle pond uit drie wedstrijden: 9 punten. OGD en Rodi Media konden helaas geen potten breken.


Poule 2 kende één van de debutanten: Samlex Europe en deze ploeg ging er ook met de volle winst vandoor.  De Keizer Marine Engineering legde beslag op de tweede plaats en organisator ZITO|TEER en ZaanSportswear konden helaas na de poulewedstrijden de douches opzoeken.


Poule 3 was spannend, titelverdediger Hornbach kwam oud FC Volendam tegen en debutant Ahold. Ahold verrastte met een nummer 1 plaats in de poule, Hornbach schaarde zich ook bij de laatste acht. Oud FC Volendam ging helaas ten onder en Keijzer Papier moest zich tevreden stellen met een vervelende nul.


Uiteindelijk werd het pleit in poule 4 beslecht op doelsaldo, Klaver Giant denderde met de volle winst van 9 punten naar de laatste acht, maar alle andere ploegen eindigden op 3 punten. Regio College had het best gedaan op doelsaldo en voegde zich in de kwartfinales, Cormet Catering en Succes Schoonmaak met lege handen achterlatend.


In de kwartfinale werd het kaf van het koren gescheiden met topwedstrijden: Securitas-Hornbach was de wedstrijd tussen de laatste twee titelhouders en beloofde dus op voorhand spektakel. En dat werd het ook met een prachtige 2-3 uitslag en dus de halve finale voor Hornbach Zaandam.


Ondertussen vochten in hal 2 Samlex Europe, één van de verrassende debutanten, en Regio College om de winst. Penaltys moesten uiteindelijk de winnaar bepalen en met de uitschakeling van het Regio College werd ook de laatste organisator linea recta naar de douches gestuurd door het zeer goed spelende Samlex.


Ahold en GZ OfficeXperience  maakten er daarna in hal 1 1-3 van voor GZ waarmee deze ploeg, deelnemer van het eerste uur, zich eindelijk verdiend plaatste voor de halve finale. Als laatste kwartfinale werd oud-finalist Klaver Giant naar huis gevoetbald door De Keizer Marine Engineering waarmee deze ploeg als laatste doorstootte naar de laatste vier.


In de eerste halve finale kon Hornbach zich opmaken voor een ongelijke strijd: het werd maar liefst 1-8 voor Samlex Europe dat de titelverdediger compleet naar huis speelde en het bier lonkte dit jaar dus een ronde eerder voor de mannen van Neerlands grootste bouwmarkt.

Het sprookje van GZ OfficeXperience bleef maar voortduren en met groot enthousiasme en goed voetbal versloeg de jonge ploeg het tot nu toe goed presterende de Keizer Marine Engineering.


Inmiddels was oud topscheidsrechter Mario van der Ende gearriveerd en proefde de sfeer door de halve finales bij te wonen en de ploegen te leren kennen.  Frank Tijdeman wist de sfeer goed op te kloppen en onder luid gejuich betraden de beide finalisten onder leiding van Mario van der Ende de arena. Na een officiele line-up en publiekspresentatie floot Mario voor de start van de finale.

Een zeer goed voetballend Samlex wist GZ OfficeXperience te beteugelen en in de rust van de 2x9 minuten durende finale was duidelijk dat GZ aardig wat tandjes bij moest zetten. Met hoogstaand voetbal werd GZ echter professioneel aan de kant gezet en was het jongensboek voor de mannen van de toonaangevende kantoorvakhandel dicht. Een klinkende 5-1 overwinning zorgde voor een feestje bij de dolgelukkige debutanten.


Het bleef nog lang onrustig in de horeca met optredens van Benjamin, de loterij en het feest dat gevierd werd.

Copyright © All Rights Reserved