Saentoernooi 2017
Logo ZITOTEER (2)
Regio College logo breed
Samlex logo

In de kwartfinales werd het hoge niveau duidelijk. 1 Wedstrijd moest zelfs door strafschoppen worden beslist. Hornbach en Rodi maakten er een mooie partij van waarbij eerstgenoemde met 2-0 de overwinning opeiste. In hal 2 was ondertussen een zeer spannende pot aan de gang tussen Securitas en Succes. Met 0-1 wist Succes deze wedstrijd naar zich toe te trekken.


De derde kwartfinale pot tussen Loders Croklaan en Klaver Giant was ongemeen spannend. Na de reguliere 12 minuten en een 1-1 stand moesten strafschoppen de halve finalist aanwijzen waarbij Klaver Giant de gelukkigste was.


In hal 2 wist Hoesjesweb als debutant steeds meer te verrassen door het sterke Horizon College met 2-1 te verslaan en op deze wijze de halve finale te halen.

In de overige poules werd ook hard gestreden om de punten. Poule 1 was met Regio College en Horizon College al snel verbasterd tot de onderwijspoule. Ook trouwe deelnemer Keijzer Papier en sponsor Hornbach speelden in deze poule. Waar Keijzer Papier helaas geen potten kon breken, ging Hornbach met het Horizon College naar de kwartfinale. Poule 2 leverde met Securitas en Klaver Giant ook de kwartfinalisten. In poule 3 maakten Loders Croklaan en media partner Rodi Media de dienst uit en zoals gezegd kwamen uit poule 4 Hoesjesweb en Succes als sterkste uit de strijd.

In deze halve finales   stonden Hornbach en Succes, beide oud toernooi winnaars, tegenover elkaar.  De gelouterde ploeg van Erwin Voorn moest het onderspit delven tegen de sterke Volendammers onder leiding van Nico Schokker.  Daarna volgde de tweede halve finale tussen Hoesjesweb en Klaver Giant. Na een gelijkspel moesten hier ook strafschoppen de winnaar gaan bepalen. Na een bijna oneindige reeks waarbij beide doelmannen kansloos waren wist Hoesjesweb de goalie één keer meer te verrassen dan Klaver Giant en de finale was bekend.

Met een waanzinnig hoog niveau werd de finale, geleid door Roelof Luinge,  een lust voor het oog voor de liefhebber. De tribunes zaten vol, de sfeer zat er goed in. De jonge brigade van Hoesjesweb vocht voor wat het waard was, duels werden op het scherpst van de snede afgewerkt.


Ook van Luinge werd het uiterste gevergd en de arbiter werd geacht ogen in zijn achterhoofd te hebben, zo snel volgden de acties elkaar op. De 2x10 minuten vlogen om waarna Nico Schokker en zijn team juichend de handen omhoog kon gooien want de eindstand liet  3-1 zien voor de sterke Volendammers.


De prijsuitreiking, voor de gelegenheid voorzien van commentaar door Marcel Meeuwis, ex-prof voetballer bij o.a.  Roda JC en Borussia Munchen Gladbach, werd één groot feest, maar het echte feest moest nog losbarsten, want Django Wagner stond in "de coulissen" alweer te wachten.

Maar niet voordat de organisatie vol trots Dennis Gebbink op het podium mocht roepen om hem een cheque te overhandigen van maar liefst € 600,00 t.b.v. zijn stichting Only Friends. Maar toen ging het dan ook echt gebeuren en bracht Django met zijn imposante verschijning wat ouderwetse volkszang ten gehore en uiteraard enkele van zijn hits. Ook werd het publiek verrast met een duet met huiszanger, vriend van het toernooi én speaker Benjamin.


Ondertussen werd de succesvolle tombola afgerond met prachtige prijzen waaronder een LED TV en de bekende arrangementen bij de betaald voetbal clubs. Daarnaast waren er vele andere prijzen, veelal beschikbaar gesteld door onze sponsors. De feestavond duurde tot in de vroege uurtjes van zaterdag. De mensen van KZ/Hiltex zorgden voor de inwendige mens.


De organisatie wil alle vrijwilligers, medewerkers en sponsors hartelijk danken  voor een zeer succesvolle editievan het Saentoerooi en we begroeten jullie allemaal graag weer in 2018 voor de 12e editie! Klik hier voor het volledig foto overzicht!

Helaas was één team zonder shirtjes op komen draven hetgeen zorgde voor een vertraging in het schema, maar wat is een toernooi zonder uitdagingen? Na 12 minuten waren de shirtjes toch gearriveerd en kon ook in hal 1 het toernooi van start gaan.


De poulefases waren in sommige poules dodelijk spannend en al snel werd duidelijk dat poule 4 met Succes, Hoesjesweb, ZITO|TEER en de All-stars de zogenaamde poule des doods  zou worden. Zeker omdat beide finalisten uit deze poule zouden komen.


De All-stars zouden dit als eerste merken: in hun startwedstrijd tegen Hoesjesweb stonden ze binnen 7 seconden met 1-0 achter na een weergaloze slalom en een heuse pannagoal tegen oud-Willem II doelman Maikel Aarts.

Saentoernooi 2017


Na jaren in Sporthallen Wormer gespeeld te hebben was dit jaar de nieuwe en professionele entourage van het Topsportcentrum de Koog de locatie van alweer de 11e editie van het Saentoernooi. Met een debutant (Hoesjesweb) maar zonder de 3-voudig winnaar én titelverdediger Samlex konden we weer aftrappen met 15 bedrijven en een All-star team met dit jaar namen als Patrick Pauwe, Luc Nilis, Wim Kieft, Leo Koswal en nog veel meer sterren van weleer.


Het beloofde weer een mooi toernooi te worden, met opniew een hoger niveau qua zaalvoetbal, want geen enkel bedrijf wilde voor de ander onder doen en het toernooi heeft een naam hoog te houden.

Copyright © All Rights Reserved