Over ons
Logo ZITOTEER (2)
Regio College logo breed
Samlex logo
v.l.n.r. Remco van Garderen, Fred Henneke en Ralph Kerssens

Wat is het Saentoernooi?


Het toernooi is begonnen toen  Remco van Garderen en Fred Henneke als zakelijke relaties elkaar eens in een andere sfeer wilden ontmoeten. Gezien de gezamelijke  interesse werd dit het voetbalveld, en dan met name het zaalvoetbalveld.

Na een heel gezellige avond werd besloten het volgend jaar nog eens dunnetjes over te doen, alleen met andere zakelijke relatie van beide kanten. Dit resulteerde in het eerst Saentoernooi in 2007 met vier deelnemende bedrijven.  Het grote succes en met name de gezellige avond daarna zorgde er voor dat al snel afgesproken werd dat dit een traditie moest worden. (foto v.l.n.r. Remco van Garderen, , Marcel van Veen, Fred Henneke)


De organisatie zou beurtelings door Remco van Garderen (Regio College) en  Fred Henneke (ZITO|TEER) worden gedaan. Een luxe

probleem ontstond toen meerdere zakelijke relaties hoorden

van het gezellige toernooi en mee wilden doen. Er  werd besloten het deelnemersveld uit te breiden naar  16 deelnemende bedrijven. Op dat moment moest er ook worden uitgekeken naar  een andere locatie want de tot dan toe gebruikte sporthal de Struijck in Zaandam voldeed niet aan de eisen en wensen voor een toernooi van deze grootte.


 

Tevens moest de organisatie de beschikking krijgen over twee velden om het toernooi nog steeds in één avond te kunnen afwerken. De nieuwe locatie werd gevonden in de Sporthal Wormer. En prachtige, authentieke hal met twee velden. Na het eerste toernooi op deze nieuwe locatie vond één van de deelnemende bedrijven, Rodi Media, de aantrekkingskracht  en de opzet van het toernooi dusdanig interessant  dat Ralph Kerssens, werkzaam als accountmanager bij Rodi, toetrad tot de organisatie.


Nu had het toernooi drie sponsoren en tevens een prachtige mediapartner. Vanaf dat moment ging het hard. Een eigen krant als uitneembare bijlage in het Zaans Stadsblad, berichten in de Zondagskrant en een toestroom van sponsors en nieuwe deelnemers hebben het toernooi gemaakt tot datgene wat er nu staat. Trefwoorden: gezellig, uniek, sportief, netwerken, live muziek en lekker eten en drinken.

Verder probeert de organisatie ieder jaar weer aansprekende gasten uit te nodigen.


Zo waren John Rep, Edwin Zoetebier en de oud-AZ prof's van Goud van de Hout al aanwezig als gasten van het toernooi. De finale's van 2012 en 2013 werden zelfs gefloten door oud topscheidsrechter Roelof Luinge.


Vanaf editie 2017 zal het Saentoernooi plaatsvinden in de ultra-moderne Topsporthal Zaanstad te Koog a/d Zaan. Deze nieuwe accomedatie bezit twee hallen en een mooie horeca gelegenheid zodat het toernooi nog beter tot zijn recht komt.


Inmiddels is Samlex Europe met eigenaar Marcel van Veen sinds 2016 als hoofdsponsor toegetreden tot de organisatie. Daarnaast is de organisatie per 2020 op zoek naar een nieuwe mediapartner.


Scheidsrechters

Het Saentoernooi maakt dankbaar gebruik van de diensten van vrijwillige KNVB scheidsrechters. Het betreft  hier een grotendeels vaste poule van enthousiaste mensen met hart voor het Saentoernooi. Enkele vaste namen zijn Pascal Derksen, Ronald van Hoogenvest, Eric Wieringa en Ingmar van Galen.


EHBO

Ook bij het Saentoernooi staat veiligheid voorop. Tijdens het toernooi is altijd een delegatie aanwezig van de Zaanse EHBO afdeling. Deze hoog gekwalificeerde mensen staan garant voor een snelle blessurebehandeling.


Uw naam verbinden aan het Saentoernooi? Neem contact met ons op via info@saentoernooi.nl of bel met:


Marcel van Veen: 06 51 618 346


  • Het Saentoernooi ieder jaar georganiseerd wordt?
  • Hoofdsponsor ZITO|TEER dé verpakkingsgroothandel voor Noordholland is?
  • Wij een eigen krant hebben die jaarlijks een week voor het toernooi bij maar liefst 70.000 huishoudens op de mat valt?
  • Er altijd een spectaculaire loterij gehouden wordt?
  • Er VIP arrangementen gewonnen kunnen worden bij betaald voetbalclubs?
  • Samlex Europe sinds 2016 vaste trotse hoofdsponsor is?
  • Hoofdsponsor Regio College het meeste toonaangevende ROC is?
  • Wij bekende top-arbiter Roelof Luinge vriend van het Saentoernooi mogen noemen?
  • Benjamin v/d Logt vaste huiszanger én Master of Ceremonies is?
  • Wij per 2020 op zoek zijn naar een nieuwe mediapartner?

Wist u dat...........

Sponsor worden?

Copyright © All Rights Reserved